Hallo! Ik ben Valerie De Ketelaere, gepassioneerd tuin- en landschapsarchitecte.

Ontdek wat ik voor jou kan doen

Mijn verhaal

Van kleins af aan ben ik reeds geïnteresseerd in alles wat met natuur en buiten zijn te maken heeft. Deze passie heb ik meegekregen van thuis uit. Met ouders die dagelijks in de weer waren in hun weelderige tuin, bloemen plukken uit onze eigen tuin om hiermee verse bloemstukjes te maken, de geur van vers gemaaid gras,... Het gevoel dat je krijgt van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft, dat is waar het om draait voor mij.

Na een economische studie in het middelbaar, heb ik in het hoger onderwijs de overstap gemaakt naar tuinarchitectuur. Een uitdagende richting waar zowel het creatieve als het zakelijke hand in hand gaan.
Na mijn hogere studies & stages Tuin-en Landschapsarchitectuur en later ook Landschapsontwikkeling was de keuze om te starten als Tuin- en Landschapsarchitecte snel gemaakt.

Ik kreeg de kans om mijn professionele carrière te starten als Tuin- en Landschapsarchitecte bij Robbrecht en Daem Architecten en Marie-José Van Hee Architecten te Gent (2011-2020). Hier heb ik de grootsheid van het landschap en de publieke ruimte mogen ontdekken.

Daarnaast ben ik ook geprikkeld door het fascinerende van een private tuin. Van stadstuin tot villatuin tot kasteelpark. Iedere tuin of park is een entiteit op zich en vertelt zijn eigen unieke verhaal. Het is de kunst om de waarden in de ruimte te herontdekken en deze tuinen om te toveren tot prachtige pareltjes, uniek op maat gemaakt en waaraan aan de wensen van de opdrachtgever wordt voldaan.

Door de ruime schaal en diversiteit van totaal uiteenlopende unieke projecten in zowel de private als publieke sector, heb ik gedurende mijn jarenlange ervaring een enorme kennis opgedaan, zowel op vlak van ontwerp, uitvoering, werfopvolging, beplanting en daktuinen, als ook op vlak van communicatie en klantgerichtheid.

Om mijzelf te blijven uitdagen, neem ik ook deel aan wedstrijden. Zo was ik onder andere laureaat van Sfeer 2015 en winnaar van de ontwerpwedstrijd burgerproject ‘300 bomen voor elke Gentenaar’. 

Curriculum Vitae

2001 - 2007: Studies Economie-Wiskunde (6) aan het Sint-Hendrikscollege, Deinze, België.

2007 - 2010: Studies Landschaps- en Tuinarchitectuur aan de Hogeschool Gent, Melle, België.

2009 - 2010: Stage als Landschaps- en Tuinarchitect bij Planburo Infra Groen, Capelle aan den IJssel, Nederland.

2010 - 2011: Studies Landschapsontwikkeling aan de Hogeschool Gent, Melle, België. Grote onderscheiding.

2011: Stage als Landschapsontwikkelaar en Landschapsarchitect bij Intercommunale Leiedal, Kortrijk, België.

2015Laureaat Sfeer tuinwedstrijd editie 2015, Flanders Expo, Gent, België.

2017 - 2019: Laureaat ontwerpwedstrijd burgerproject ‘300 bomen voor elke Gentenaar’, Gent, België.

2018 september: “Mos tegen luchtverontreiniging”, Nick Pays, Snep - Vermelding Valerie De Ketelaere als Ontwerparchitect 300 Bomen.

2018 oktober: Bezoek private tuin in herfstsfeer Piet Outdolf, de grondlegger van de prarietuinen, Hummelo, Nederland.

2011 - 2020: Projectarchitect Landschap en Tuinen bij Robbrecht en Daem architecten, Gent, België.

2020 - 2022: Deeltijds deskundige vergunningen Ruimtelijke Ordening, gemeente Lochristi

2011 - heden: Zelfstandig Landschaps- en Tuinarchitecte, bureau Valerie De Ketelaere Tuinarchitectuur en Landschapsontwerp - www.valeriedeketelaere.be, Deinze/Laarne, België.